Rezultate Şcolare

podium

 Rezultatele ale elevilor la concursuri şi olimpiade ...

 

Consiliul Elevilor

elev

Sfaturi, sugestii sau articole pentru elevi ...

 

 

Istoric

Înființarea şi organizarea învăţământului public la sate pe baza prevederilor Regulamentului Organic s-a realizat mai târziu ca la orașe.

Între 3 decembrie 1835 şi 14 februarie 1836, rapoartele menționează în județul Prahova 11 şcoli întreținute de mănăstiri, moșneni şi boieri. Dintre acestea, 6 se aflau în localitățile Băicoi, Călinești, Mărgineni, Stolniceni, Cricoveni, Dărmănești.

Printre școlile ce funcționau în clădiri școlare destinate educației se număra școala Cricoveni, unde învăţau şi copiii din partea de nord a actualului sat.

In 1842, găsim încadrat la Școala Ghirdoveni pe învăţătorul Tudor Popescu, nominalizat în anul 1844 în jurisdicția Şcolii Normale din Ploiești.

În 19 februarie 1842, în urma inspectării unor şcoli din județ, printre care şi Ghirdoveni, profesorul şcolii Normale din Ploiești informa cârmuirea Prahova ca era mulțumit de “înaintarea tinerilor români şi țigani la citire şi începuturi în aritmetică“.

În 1861, găsim un învăţător pe Tache Anastase pentru satele Ghirdoveni şi Cricoveni.

Printre directorii care au slujit cu credință şcolii, încă din 1835, enumerăm pe Popescu Tudor, Tache Anastase, Nicolescu Chiriță, Alexandrescu Alexandru, Dumitrescu Paul, Cristofor Bogdan, Haros Nicolae, Popescu Z Petre, Gheorghe Maria, Enache Maria.

Accesări: 2105
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

CABINET LOGOPEDIE

abc

În cadrul şcolii noastre funcţionează un modern cabinet de logopedie. Aici sunt corectate cu succes tulburările de limbaj.

Cabinet Medical Şcolar

cabinet

 În cadrul şcolii noastre funcţionează un cabinet medical. Consultaţi programul cabinetului...